Hotel „Bristol“
 
Slatki zalogajčići na kraju tjedna – nagrada zaaaa... već ćeš smisliti dobar razlog
 
Kolač je slastan i sočan iako nema kreme. Priprema se brzo i jednostavno. Ima otmjen naziv i možeš ga „prodati“ gostima da je poseban. Prožima ga i dah orijenta zbog - šerbeta

Sastojci
4 jaja
10 žlica šećera
10 žlica ulja
10 žlica brašna
10 žlica mlijeka
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
2 žlice kakaa
1 šalica sjeckanih oraha
 
Postupak
Sve sastojke dobro izmiksajte i na kraju kuhačom umiješajte sjeckane orahe. Kolač pecite na 180ºC 30 min.
Vrući kolač prelijte voćnim šerbetom (šerbet – ½ l mlijeka prokuha se sa 5 žlica šećera).
Ohlađeni kolač premažite dvjema šlag-pjenama i ukrasite prema želji.
 
Savjet više: umjesto oraha možete upotrijebiti bademe ili lješnjake.
Medioteka - Udruga za promicanje medijske kulture djece i mladih // www.medioteka.hr // info@medioteka.hr